Small group training

Bootcamp is een trainingsmethode die conditie- en krachtoefeningen combineert. Het trainen vindt in groepsverband plaats en altijd onder begeleiding van een fitnessinstructeur. De bootcamp les duurt 60 minuten en wordt vrijwel altijd in de buitenlucht gehouden. Afhankelijk van de locatie kan de les ook binnen plaatsvinden. De instructeur zorgt voor gevarieerde oefeningen waarbij er gebruik gemaakt wordt van fitness material en obstakels die in de omgeving aanwezig zijn. Het doel van elke les is: effectief werken aan je fitheid! Door de afwisseling van conditionele oefeningen en krachtoefeningen krijg je een betere conditie, je lichaam wordt strakker en je voelt je krachtiger. De bootcamp les is geschikt voor elk fitheidsniveau.

CrossFit is trainingsvorm die fitness, gewichtheffen, atletiek en gymnastiek combineert. Gedurende de training worden functionele bewegingen op een gevarieerde manier in een hoge intensiteit zo snel mogelijk uitgevoerd.
De training start met een warming-up. Daarna volgt een technisch gedeelte. Hier worden de Crossfit bewegingen uitgelegd en geoefend zodat je alles veilig uitvoert om blessures te voorkomen. Na het technische gedeelte volgt de zogeheten “workout of the day” (WOD). Dit is een intensieve training van 10 a 20 minuten.
Gedurende de training wordt er gebruik gemaakt van barbells, dumbbells, kettlebells, tractorbanden, zandzakken, touwen en pull-up-bars. De oefeningen bestaan voornamelijk uit natuurlijke lichaamsbewegingen zoals duwen, (op)trekken, stoten, werpen, tillen, springen, klimmen en rennen. Het doel van CrossFit is om ongeacht leeftijd, beroep of fysieke gesteldheid zo snel mogelijk fit en gezond te worden.

Neem contact op via WhatsApp